Od 9. do 11.10.2018. godine u Sarajevu održan je seminar za mlade promotere volonterskog programa Europskog omladinskog olimpijskog festivala EYOF. Ovaj festival bit će i najveći sportski događaj nakon Olimpijade koji se organizira u BiH, tačnije u partnerstvu Sarajeva i Istočnog Sarajeva. EYOF će okupiti reprezentacije mladih iz 48 evropskih zemalja u februaru iduće godine. Za organizaciju ova velikog i kompleksnog događaja bit će potrebno i blizu 1000 volontera.

Upravo zbog potrebe za velikim brojem kvalitetnih i motiviranih volontera EYOF je potpisao Sporazum sa Inkubatorom društvenih inovacija MUNJA još na proljeće ove godine. Zahvaljujući podršci i partnerstvu sa Francuskom ambasadom otvoren je poziv za 20 mladih iz cijele BiH da se priključe omladinskom timu za promociju volonterskog programa EYOF-a.

Otvaranje seminara održano je u sklopu 3. godišnjice partnerske Hocu.ba platforme 9.10. uz pozdravne govore Nj.E. Ambasadora Republike Francuske Guillaume Rousson i direktora EYOF-a Senahida Godinjaka. Nastavak seminara održan je u ZETRI – Olimpijskom muzeju.