U okviru Kampanje za promociju zapošljavanja mladih u IT sektoru, Munja inkubator i Hoću.ba info platforma u saradnji sa partnerskim kompanijama, realizirali su studijsku posjetu za 10 mladih koji su pobijedili na video takmičenju gdje su trebali odgovoriti na pitanje zašto raditi u IT sektoru.

Studijska posjeta se održala 14. i 15.12.2017. u Sarajevu, a mladi su imali priliku upoznati se sa organizatorima Munja Inkubatorom i Hoću.ba info platformom. Pored toga, obišli su inovacijski i poduzetnički centar Networks, ANT Colony, Authority Partners, e-Media Patch, ITAcademy, Klika, Mistral i Ministry of Programming.

Ovo je bila jedinstvena prilika da se studenti upoznaju sa radom kompanija te steknu važne kontakte za praksu ili posao.

U sklopu kampanje od kraja septembra krenula je i sedmična rubrika ITjobs sa kratkim videima u kojima IT kompanije govore o svom biznisu, perspektivama za mlade i iskustvima u IT industriji koji se emitiraju svake srijede u sklopu jutarnjeg programa BHT-a, a možete ih naći i na Hocu.ba platformi – na ovom linku.