Info platforma Hoću.ba i Munja Inkubator su organizovali dvodnevni seminar za predstavnike Junior PR tima Hoću.ba platforme, koji je trajao jučer, 25. i 26. januara. Učesnici su bili 25 mladih iz 17 gradova BiH: Bosanske Krupe, Velike Kladuše, Bosanskog Petrovca, Donjeg Vakufa, Travnika, Konjica, Prijedora, Banja Luke, Srpca, Tuzle, Gračanice, Lukavca, Bileće, Bijeljine, Maglaja, Vlasenice i Sarajeva.

Junior PR tim je poseban promotivni tim Hoću.ba platforme, sastavljen od preko 160 učenikaiz 152 srednje škole i 72 općine BiH, koji je prošao posebnu obuku i koji redovno pruža korisne informacije mladima, kao i motiviše ih da se aktiviraju. Kako bi tim lakše funkcionirao, formirali smo 24 buddy tima sastavljena od po pet ili šest članova, koji idu u različite škole i iz različitih su gradova. Na osnovu rezultata za protekla tri mjeseca, izabrano je pet najboljih timova, koji su kao nagradu osvojili dvodnevni seminar u Sarajevu.

Cilj ovog seminara je bio da se kreira plan rada za Junior PR tim za naredni period, te da se predstavnici dodatno osnaže za rad na informisanju i motivisanju mladih, kao i efikasniji rad Hoću.ba platforme.

Učesnici seminara su imali priliku razgovarati sa specijalnom gošćom Azeminom Vuković, na temu razvoja karijere u današnjem vremenu.

Također, još jedan gost s kojim su imali priliku da razgovaraju na temu pronalaska posla bio je Emir Dervišević iz programa Prilika Plus.

Na samom kraju, učesnici su posjetili Olimpijski komitet BiH, gdje su imali priliku čuti kako su izgledale pripreme Zimskih olimpijskih igara ’84. godine, te nešto više o Olimpijskim igrama za mlade – EYOF, koje će se održati naredne godine.

Ako i ti želiš postati dio Junior PR tima, pošalji svoju prijavu na mail: junior@farukt5.sg-host.com ili nam se javi u inbox Hoću.ba Facebook stranice. Radujemo se tvojoj prijavi!

Junior PR tim Hoću.ba platforme podržan je kroz saradnju sa projektom Prilika Plus, Federalnim zavodom za zapošljavanje i kompanijom Telemach.