Munja Inkubator i Hoću.ba info platforma su u decembru prošle godine organizovali takmičenje za srednjoškolce “Najbolja školska praksa”, u saradnji sa projektom Prilika Plus i Švicarskom ambasadom u BiH.

Cilj takmičenja je promocija školske prakse u srednjim školama širom Bosne i Hercegovine. Na konkurs je pristiglo 75 radova iz 47 srednjih škola i 31 općine u BiH.

Žiri koji je ocjenjivao radove je bio u sastavu: Lejla Zvizdić (urednica Jutarnjeg programa BHT1), Seid Fijuljanin (direktor Fondacije Hastor/Prevent), Mićo Stanojević (Republička agencija za mala i srednja preduzeća), Mersiha Alijagić (Švicarska agencija za razvoj) i Halko Basarić (Prilika Plus).

Glavna nagrada za pobjednike je bila studijska posjeta Sarajevu, koja je trajala jučer, 18. i danas 19. januara. Učesnici su imali priliku da predstave svoje radove, da učestvuju u radionicama na temu unaprijeđenja školske prakse u njihovim školama, kao i da čuju zanimljive priče onih koji rade u sektorima usko vezanim za njihovu struku. Tako su se učesnicima predstavili: Amar Pljevljak – Goody.ba, Namik Ćatibušić – AntColony i Nadija Hadžijamaković – NGO Marathon Sarajevo.

Pobjednici u kategoriji FOTO RADOVA su:

 1. Harun Hodžić, MSŠ “M. Mak Dizdar”, Breza
 2. Medina Ramić, Ivana Ninić i Marko Lajšić, Poljoprivredno-prehrambena škola, Prijedor
 3. Emil Hodžić, Mješovita srednja škola, Teočak
 4. Ivana Mišković, Vedrana Živković, Srednja strukovna škola, Orašje
 5. Anastazija Gospavić, Srednja stručna škola, Janja
 6. Kerim Šahinović, Dženana Balčinović i Nejra Isaković, Mješovita srednja škola, Bužim

Pobjednici u kategoriji VIDEO su:

 1. Mensur Hajrić, Mješovita srednja škola, Tešanj
 2. Filip Nikodinović i Zorana Nović, Stručna i tehnička škola, Derventa
 3. Aldina Kovačević, Mješovita srednja škola, Tešanj
 4. Alija Mustafić, Srednja škola, Konjic
 5. Dinno Bobić i Edin Hopić, Mješovita srednja tehnička škola, Travnik
 6. Armin Čergić, Građevinsko-geodetska škola, Tuzla

Svi radovi će tokom januara biti predstavljeni i kroz Hoću.ba platformu, a oni najbolji i u rubrici (Moja) školska praksa koja se emitira petkom u jutarnjem programu BHT1.