Od 8. do 10. septembra 2021. godine Studentski Biznis Centar Univerziteta Donja Gorica je u Podgorici, u okviru projekta BY LEAP, organizovao Regionalnu CSO Networking Konferenciju koja je okupila čak 120 predstavnika organizacija civilnog društva iz šest zemalja, i to: Turske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Srbije i Crne Gore.

“BY LEAP – Balkans Youth: Linking Education, Abilities and Partnership Potential in Regional Employment Practice” je naziv projekta koji se bavi povezivanjem obrazovanja, sposobnosti i potencijalnih partnerstava u regionalnoj praksi zapošljavanja.

Projekat se realizuje u zemljama Zapadnog Balkana i Evrope (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija, Turska), a podržan je od strane Evropske Unije kroz program podrške civilnom društvu i medijima, sa ciljem podrške regionalnim tematskim mrežama organizacija civilnog društva u stvaranju inovativnih rješenja za promociju zapošljavanja mladih i stvaranja novih poduzetničkih inicijativa.

Učesnici su u okviru konferencije mogli pratiti interaktivna predavanja eminentnih regionalnih stručnjaka kao i panel diskusije, prezentacije aktuelnih inicijativa i drugih teambuilding aktivnosti”, poručuje se u saopštenju.

Konferencija je rezultirala kreiranjem kvalitetne mreže i razmjene znanja, praksi te iskustava predstavnika civilnog sektora u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj, što bi kao finalni output trebalo dalje rezultirati novim regionalnim inicijativama razvoja preduzetništva i podrške mladima, kroz podršku edukacionih i naučnih institucija i ekonomija.