U utorak 30.06.2020. godine je održan završni sastanak Junior PR tima, čija je glavna tema bila sprovođenje aktivnosti u okviru projekta “Muzejske priče”, koji kofinansira Evropska unija sredstvima namijenjenim Programu prekogranične saradnje Srbije i Bosne i Hercegovine za period od 2014. do 2020. godine u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II).

Sastanak je održan u predivnom ambijentu botaničke bašte Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine, a okupio je srednjoškolce Junior PR tima ispred Inkubatora društvenih inovacija “Munja” i platforme za mlade Hocu.ba, predstavnike Gradske uprave Grada Sarajeva, te direktore i predstavnike šest muzeja: Historijskog muzeja BiH, Olimpijskog muzeja BiH, Zemaljskog muzeja BiH, Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH, Muzeja “Valter brani Sarajevo” i Muzeja Vijećnica.

Predstavljene su aktivnosti na kojim su srednjoškolci radili proteklih godinu dana.  Članovi Junior PR tima su također imali priliku da kroz prezentacije i panel diskusiju sa predstavnicima muzeja podijele svoje kreativne ideje za poboljšanje promocije muzeja, kako bi mladima probudili svijest o potrebi posjete muzeja te očuvanju kulturne baštine. Osmislili su mnoštvo zanimljivih prijedloga i načina koje bi muzeji mogli adaptirati u budućnosti kako bi posjete muzejima mladima bile što primamljivije.

Završnu riječ je dala Mila Eminović, ispred kabineta gradonačelnika Grada Sarajeva, te uručila certifikate Juniorima za njihov trud, rad i zalaganje u protekloj godini.
Sarajevo (Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine), 30.06.2020.