7-sajam-stipendija_crop

U prostorijama Mašinskog fakulteta u Sarajevu danas je organizovan Sedmi sajam stipendija na kojem je učestvovalo 28 izlagača. Sajam je privukao veliki broj mladih ljudi u potrazi za boljim uslovima školovanja i studiranja u BiH i van nje.

Organizator Sajma je, kao i do sada, Univerzitet u Sarajevu koji sedmi put realizuje ideju koja je u zemljama regije već odavno tradicija i događaj širokih razmjera.

Sajam stipendija na Mašinskom fakultetu u Sarajevu svake godine je sve posjećeniji i privlačniji, kako učenicima i studentima tako i izlagačima, vladinim i nevladinim organizacijama, diplomatsko-konzularnim predstavništvima, centrima civilnih inicijativa, stranim institucijama, lokalnim zajednicama…Sajam se organizuje kako bi se olakšalo objema stranama u postizanju cilja. Učenici i studenti ovdje imaju priliku pričati lično sa predstavnicima institucija i saznati za neke za koje do sada nisu znali.

sajam_poruka

Ove institucije, kojih je na današnjem Sajmu bilo 28, predstavljaju mladima svoje ponude za studiranje u BiH ili zemljama Evrope i svijeta. One dodjeljuju stipendije i druge vrste finansijske podrške za studiranje u BiH i inostranstvu te studentima na Sajmu nude mogućnost dobijanja odgovora na sva pitanja i eventualne nedoumice u vezi sa daljnjim školovanjem.

Na Sajmu su se predstavili Munja Inkubabor i Hoću.ba u partnerstvu sa ITAcademy gdje organizovano nagradno foto takmičenje za mlade na kojem su dodjeljenje i vrijedne nagrade.