J.U. Služba sa zapošljavanje Kantona Sarajevo i Inkubator društvenih inovacija „MUNJA“ dana 21.10. 2016. održali su prvi sastanak učenika za razvoj zapošljivosti mladih.

Ovaj projekat ima za cilj promociju raznih mogućnosti za mlade na tržištu rada tokom školske godine 2016/2017 kroz formiranje Hoću.ba Junior PR tima. Učenički tim čine predstavnici učenika svih škola Kantona Sarajevo a na prvom sastanku ovog tima učestvovalo je 24 učenika/ca iz 24 srednje škole Kantona Sarajevo.

tamara

Pored tima Inkubatora društvenih inovacija ”Munja” koji je predstavio info platformu Hoću.ba učenicima se obratila i predstavnica Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo Tamara Jakupović koja je govorila o karijernom usmjerenju mladih ljudi.

Nakon uspješno završenog prvog sastanka tima dogovren i daljnji plan akcije.

Učenički tim će se sastajati jednom mjesečno na radnim sastancima na kojima će predstavnici Službe za zapošljavanje, Munja Inkubatora kao i partnera iz biznis sektora i drugih organizacija upoznati mlade sa raznim programima koji ih osnažuju, pomažu u karijernom usmjeravanju ili nalaženju posla nakon škole/fakulteta.Učenički tim bit će vezan za najposjećeniji alat za informisanje mladih Hoću.ba i praktično će biti njegov Junior PR tim.