utorak 31.10. u Centru za kulturu i mlade Sarajevo, održan je 8. STAR FORUM OMLADINSKIH LIDERA na kojem je sudjelovalo preko 120 mladih. Bila je ovo sjajna prilika za mlade da se pobliže upoznaju s konceptom liderstva, te da saznaju kako se bolje pozicionirati na tržištu rada i lakše napredovati u karijeri.

Star Forum Omladinskih Lidera organiziran je od strane MUNJA Inkubatora u sklopu obilježavanja 8. godišnjice Hocu.ba – najposjećenije info platforme za mlade.

U prvom dijelu Foruma tim Hocu.ba (Meho Čavčić, Nafija Kurtić i Almina Krakonja) predstavili su postignute rezultate za 8 godina postojanja platforme Hocu.ba, koja je za ovih osam godina objavila 34.440 korisnih informacija i prilika za mlade, pored toga platforma je zabilježila preko dva miliona posjeta, a na društvenim mrežama broji nešto više od 100.000 pratitelja.

U prvom bloku pod nazivom “Šta je liderstvo mladih i zašto je važno baš sad?” govorio je Jan Zlatan Kulenović predsjednik Munja inkubatora.

Mersiha Kolčaković pomoćnica ministra za mlade KS, Emina Mujanić senior program koordinatorica, Lejla Srna menadžerica digitalnog marketinga, Omar Memišević Research Fellow i Dijana Živković govorili su na panelu “Mobilnost i EU prilike za mlade“.

U trećem bloku pod nazivom “Liderstvo i društvene mreže” gostovao je Tomislav Cvitanušić uz domaćinstvo Hanns Seidel Fondacije i njenih omladinskih aktivista.

U posljednjem bloku “Liderstvo, karijera i biznis” savjete su dale Maja Tursunović Direktorica Telemach fondacije i Anela Kasapović- Cerić HR menadžerica Telemach BH, uz Melisu Selak Hodo, direktoricu Munja Inkubatora.

Pored toga predstavljeni su i korisni resursi za mlade lidere: Star.study platforma, novi kurs Eu prilike za mlade koji 1.11. se lansira, 2. STARfest – najveći festival za razvoj karijere 15.11. u Skenderiji i STAR podcast.

Na kraju Foruma osam sretnih učesnika je dobilo i nagradu posebnog testiranja uz karijerno savjetovanje poklon Manpower Group kompanije.

Partneri Foruma su: Ministarstvo visokog obrazovanja, nauke i mladih KS, Ambasada Italije, Hanns Seidel Fondacija, Telemach Fondacija uz podršku Centra za kulturu i mlade, pekara Mlinar i dr.