U petak 25.02. putem Zoom aplikacije, održan je šesti FORUM OMLADINSKIH LIDERA na kojem je sudjelovalo preko 158 učesnika. Bila je ovo sjajna prilika za mlade da se pobliže upoznaju s konceptom liderstva, te da saznaju kako se bolje pozicionirati na tržištu rada i lakše napredovati u karijeri.

Forum Omladinskih Lidera organiziran je od strane MUNJA Inkubatora u sklopu obilježavanja 6. godišnjice Hocu.ba – najposjećenije info platforme za mlade.

U prvom dijelu Foruma predstavljeni su postignuti rezultati za 6 godina postojanja platforme Hocu.ba, koja je u za ovih šest godina objavila čak 25 000 korisnih informacija i prilika za mlade, pored toga platforma je zabilježila preko dva milliona posjeta, a na društvenim mrežama broji nešto više od 100.000 pratitelja.

Predstavljen je program MUNJA Obuke & Prakse, te iskustva sa istog. Više informacija o navedenom program možete pronaći putem linka.

U prvom bloku pod nazivom “Trikovi za savršen CV” gostovala je Nedima Džaferagić, HR menadžerica, koja je podijelila sa učesnicima svoje savjete i smjernice na ovu temu.

Josip Milanović (@pisoj) i Nemanja Arsić Cone (@nemanjaarsic) bili su naši gosti u bloku “Tvoj hobi može biti tvoj posao”. Razgovarali smo o njihovim hobijima koji su uspjeli pretvoriti u unosan biznis.

U posljednjem bloku “Snaga liderstva” gostovali su Adna Memić, članica upravnog odbora Asocijacije za omladinski razvoj u BiH, književnica i Peer Supportlider za mlade, te Faris Šehović, Ekspert za razvoj biznisa i informacijske i komunikacijske tehnologije. Svi učesnici imali su priliku dobiti super savjete o tome kako biti mladi lider u društvu od naših gostiju!

Moderatori Foruma omladinskih lidera bili su Melisa Selak, Džana Olovčić i Meho Čavčić.

Hvala svima na učešću, nadamo se da je Forum bio koristan, te da će svi savjeti biti iskorišteni!