U 2023. godini Inkubator društvenih inovacija MUNJA kroz svoje platforme Hocu.ba, STAR i druge aktivnosti podržao je i osnažio mlade u društvu i na tržištu rada na sljedeći način:

– 4.357 ponuđenih korisnih informacija, savjeta i konkretnih prilika za mlade kroz HOCU.ba, koje je vidjelo 238.000 osoba, te otvorilo preko 1 milion stranica, od kojih su 100.000 i pratitelji platforme. Lansirana nova STAR.study elearning platforma sa kreirana 2 online kursa (37 video epizoda) za karijerno usmjeravanje i o EU prilikama za mlade.
–  Organizirana 2 izdanja STARfesta – najvećeg Bh. festivala za razvoj karijere i vještina mladih sa ukupno 5.000+ posjetitelja, 102 izlagača, 41 edukativna radionica, 58 govornika na main stage-u.
– Uspostavljen prvi Omladinski PR tim Kantona Sarajevo sa 15 mladih koji su posjetili i analizirali 42 ustanove i programa za mlade u Sarajevu, te informirali mlade o raznim prilikama za njih (sa 228.271 online pregleda).
– Organizirano 10. državno takmičenje mladih u poduzetništvu (STAR Challenge) sa 206 takmičara iz 58 srednjih škola kroz 4 polufinala (Banja Luka, Mostar, Sarajevo i Tuzla), trodnevno finale u Sarajevu i učešće 20 mladih iz BiH na Poslovnom Izazovu Zapadnog Balkana.
– Kroz JOBLAB edukacijski program organizirano 16 radionica za 532 učenika srednjih škola iz 36 gradova o poslovima budućnosti i načinima da mladi razviju vještine zapošljivosti uz dvije studijske posjete (40 mladih) i 3 specijalne radionice za 156 nastavnika i 26 roditelja u partnerstvu sa Fondacijom Telemach.
–  Promocija STAR platforme i koncepta za razvoj vještina zapošljivosti kroz organizaciju 35 STAR evenata i učešće na desetak drugih događaja, sajmova i kampova uz preko 2.000 mladih učesnika te angažman posebnog STAR PR tim (12 mladih).
–  Snimljena prva sezona STAR podcasta (12 epizoda).
–  Realizirane 2 online kampanje (promocija freelancinga i STAR kurseva).
–  Vođenje Radne grupe o karijernom savjetovanju, zapošljavanju i poduzetništvu mladih u procesu izrade Strategije za mlade Kantona Sarajevo 2024-2028.

Veliko HVALA i mnogobrojnim saradnicima, među kojima su i partneri pojedinih projekata: Talijanska ambasada, Ministarstvo visokog obrazovanja, nauke i mladih KS, Telemach Fondacija, Projekt Marketmakers i Švicarska razvojna agencija, Hanns Seidel Fondacija, Evropska unija, Međunarodna organizacija rada (ILO), Vlada KS i FBiH, više od 100 partnera, institucija, organizacija i kompanija koje su sudjelovale na STARfestu, nizu mladih volontera, članovima pojedinih PR timova, medijskim partnerima.