U doba korone izgleda kao da je život stao. Unatoč tome kakva je situacija ona može kreirati i nove prilike za biznise ili biti pravo vrijeme za našu doedukaciju i razvoj novih biznis ideja. Upravo zato je Inkubator Munja pokrenuo seriju Munja Biz Talk evenata na kojima su zanimljivi i inspirativni ljudi podijeliti svoja znanja i iskustva iz svijeta biznisa s ciljem da pomognu mladima da krenu u poduzetničke vode.

Održano je ukupno 5 Munja Biz Talk-ova, od kojih su četiri održana preko Zoom platforme, dok je treći po redu održan na Instagram live chatu na hocu.ba profilu.


Munja Biz Talk 01 – Kako pokrenuti biznis po svojoj mjeri


Gošća: Majda Mujanović – Babović


Ekspertica za poduzetništvo, trenerica i mentorica niza biznis programa NVO-a, međunarodnih organizacija, akademske zajednice i kompanija.


Munja Biz Talk 02 – Moj recept za razvoj biznisa

Gost i voditelj: Almir Mukača


Iz IT sektora skočio u poduzetničke vode formiranjem web servisa krompir.ba iz čega nastaje kreativni start up FRESS putem kojega se bavio organskom proizvodnjom, cateringom, kulinarskim radionicama za djecu, TV rubrikom na BHTV, pa do posebnih kulinarskih kreativnih proizvoda.


Munja Biz Talk 03 – U kojem smjeru ide bussiness & start up scena nakon krize Covid 19?


Gošća: Maja Miljević

Osnivačica Zdrave Logike, ex direktorica SPARLA, mentorica i trenerica u oblasti poduzetništva.


Munja Biz Talk 04: Da li je moguće raditi ono što voliš i od toga živjeti?


Gošće: Martina Pehar i Majda Fočić


Martina Pehar iz Čitluka se proteklih 8 mjeseci bavi se onim što najviše voli – matematikom. Svoje znanje i ljubav prema matematici prenosi školarcima u školi matematike Matka.
Majda Fočić iz Tuzle zadnjih 8 godina radi ono o čemu je oduvijek maštala a to je da svakodnevno uljepšava klijente u svom kozmetičkom salonu London.


Munja Biz Talk 05: Moji savjeti za razvoj karijere


Gošća: Nedima Džaferagić (People Operations Manager u Ministry of Programming)


Poduzetnica koja ima višegodišnje iskustvo u HR-u vodećih IT kompanija u BiH.